Inloggen
Winkelmandje
NederlandsNederlands

Kirsten test: REVIEW natuurlijke mascara voor gevoelige ogen

Kirsten test: REVIEW natuurlijke mascara voor gevoelige ogen
Geplaatst op 27-10-2022 door Donna
 Hi, ik ben Kirsten Franken. Ik ben inmiddels 33 jaar, woon in het mooie Breda samen met mijn kat en mijn man! Dagelijks begeleid ik vrouwen naar een leven zónder vervelende pms klachten zoals pijnlijke borsten, buikkrampen, zware menstruatie, weinig energie en nog veel meer rot klachten! Dit doe ik door mijn eigen podcast, blogs op de website, instagram, diverse online trainingen én met mijn eigen theeblend genaamd ‘Moon Flow thee’.  Het allereerste dat ik vrouwen leer is om ervoor te zorgen dat ze minder giftige en moeilijk afbreekbare stoffen in het lichaam krijgen voor een betere hormoonbalans. Dat is ook de reden dat ik altijd op zoek ben naar goede producten voor de huid én hormonen zodat ik meer vrouwen hierover kan vertellen!

De biologische make-up en huidverzorging van Green People


Green people is een merk dat ik de afgelopen maanden een paar keer heb mogen testen en inmiddels niet meer is weg te denken uit mijn badkamer. Eerder schreef ik al een blog over de geweldige natuurlijke & vegan zonnebrand. Vandaag deel ik mijn ervaring met de volume mascara! Green people staat écht voor natuurlijke producten zonder alle chemische troep. Wist je dat wanneer er minder dan 1% van een ingrediënt in een product zit, het niet eens op de verpakking staat bij andere merken? Het lijkt weinig, maar als je alle kleine beetje bij elkaar optelt, kan het echt voor gezondheidsproblemen zorgen. Ik kan je beloven, met Green People zit het hartstikke goed!
beste mascara gevoelige ogen

Natuurlijke mascara, werkt dat wel?


Ik krijg erg vaak de vraag of natuurlijke mascara wel goed blijft zitten of dat je binnen een paar minuten grote zwarte kringen onder je ogen rondloopt, ook wel de panda-ogen genoemd. Zelf gebruikte ik al enkele jaren een natuurlijke mascara van een ander merk waar ik erg fan van ben. Dit is een mooie gelegenheid eens te vergelijken.

Want hoewel ik altijd erg tevreden was met mijn mascara, gebeurde het geregeld dat ik toch wat zwart onder mijn ogen kreeg na een regenbui of flink transpireren. Iets wat ik niet erg vindt, want het is voor mij alleen maar een bevestiging dat het geen chemische zooi is. Echter, soms heb je situaties dat je het zelf niet door hebt en mensen het je ook niet vertellen. Verschrikkelijk, kom je thuis na een avondje en blijk je uren zo rond te hebben gelopen. Misschien herken je het wel!

Nou de volume mascara van Green People is met vlag en wimpel geslaagd voor deze test. Zelfs na een flinke regenbui, wat tranen bij een zielige film en een nachtje feesten bleef de mascara goed zitten. Ik dacht meteen; als ik het er dan nog maar af krijg! Maar ook dat was geen probleem, de mascara is gemakkelijk te verwijderen.

Mijn ervaring met de natuurlijke mascara van Green People


Uiteraard vind ik dit fijne mascara omdat ik wéét dat er geen schadelijke stoffen in zitten. Iets waar ik tegenwoordig écht op let als ik nieuwe verzorgingsproducten aanschaf. Daarnaast is deze mascara speciaal voor gevoelige ogen. Voor iemand als ik die dagelijks lenzen draagt, is dit wel echt een dingetje. Sterker nog, mijn schoonvader maakt contactlenzen en vloekt altijd op iedereen die make-up draagt in combinatie met lenzen. Ik snap het want, ook ik krijg bij andere mascara’s soms echt rode of prikkende of ontstoken ogen. Dat is bij deze mascara niet gebeurt en daar ben ik echt super blij mee, en mijn schoonvader ook!:) 

Oké is de natuurlijke mascara 100% hormoonproof en niet vervelend voor de ogen. Maar er is meer: de mascara is heel gemakkelijk te verwijderen en het borsteltje is heel fijn in gebruik.  De wimpers worden echt mooi gesepareerd en is makkelijk in gebruik. De wimpers krijgen écht een mooie donkere kleur, maar plakken niet intens aan elkaar. Heel fijn!
vegan mascara gevoelige ogen

En als laatste vind ik het super fijn dat deze mascara voedende zonnebloemolie en vitamine E bevat, op die manier worden de wimpers gevoed en versterkt. Iets wat maar weinig mascara’s doen. Vroeger had ik ook echt vaak dat ik na het schoonmaken van mijn ogen er kleine wimpertjes op mijn wattenschijfje achterbleven. Sinds ik overgestapt ben op natuurlijke mascara komt dit nog heel sporadisch voor!

Gebruik van de mascara


Voor degene die overtuigd zijn na het lezen van mijn blog, hier een paar tips van mijn kant omdat ik geregeld foutjes voorbij zie komen bij vrouwen als het gaat om het gebruiken van een mascara.

Als je een mooie natuurlijke look wilt, gebruik de mascara dan gewoon voor één laagje. Wil je wat intenser? Ga dan voor twee tot drie laagjes. Zorg dan dat je de mascara tussendoor goed laat drogen. Doe je dit niet, krijg je alsnog die klontjes.
mascara gevoelige ogen
Daarnaast een andere tip die ik zelf geleerd heb van Green People, is om vooral NIET te pompen met je borsteltje in je mascara. Misschien doe jij het ook weleens, maar dit zorgt er juist voor dat je mascara uitdroogt. Merk je dat die bijna op is of wat droger wordt? Leg de mascara dan even in warm water (uiteraard goed gesloten), dan wordt de mascara weer wat vloeibaarder!

En als laatste, gebruik jij een mascara voor gevoelige ogen? Zorg dan ook dat je een reiniger gebruikt voor gevoelige ogen. Anders heb je achteraf nog steeds rode of prikkende ogen. De parfumvrije cleanser van Green People is fijn in combinatie met de natuurlijk mascara!

Tot snel!

Liefs,
Kirsten

www.komweertotrust.nl
www.instagram.com/komweertotrust
 

AWARD-WINNENDE EN GECERTIFICEERDE BIOLOGISCHE KWALITEIT

Green People is een natuurlijk en biologisch verzorgingsmerk met kwaliteit in het hart. We zijn erg blij dat we meer dan 150 prijzen hebben gewonnen in al onze producten.

ONZE CERTIFICATEN

GP - Voorpag - merk 1
GP - Voorpag - merk 1  - copy
GP - Voorpag - merk 1  - copy
GP - Voorpag - merk 1  - copy
GP - Voorpag - merk 1  - copy

ONZE AWARDS EN ONDERSCHEIDINGEN

GP - Voorpag - merk 2
GP - Voorpag - merk 2  - copy
GP - Voorpag - merk 2  - copy
GP - Voorpag - merk 2  - copy
GP - Voorpag - merk 2  - copy

Volg ons op social media

Mis geen enkel beautygeheim! Volg Green People op sociale media en ontvang dagelijks tips en nieuws rechtstreeks van onze beautyexperts.

Ontvang exclusieve kortingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen