Inloggen
Winkelmandje
NederlandsNederlands

Kirsten test: REVIEW natuurlijke zonnebrand van Green People

Kirsten test: REVIEW natuurlijke zonnebrand van Green People
Geplaatst op 1-8-2022 door Donna
 Hi, ik ben Kirsten Franken Ik ben inmiddels 33 jaar, woon in het mooie Breda samen met mijn kat en mijn man! Dagelijks begeleid ik vrouwen naar een leven zónder vervelende pms klachten zoals pijnlijke borsten, buikkrampen, zware menstruatie, weinig energie en nog veel meer rot klachten! Dit doe ik door mijn eigen podcast, blogs op de website, instagram, diverse online trainingen én met mijn eigen theeblend genaamd ‘Moon Flow thee’.  Het allereerste dat ik vrouwen leer is om ervoor te zorgen dat ze minder giftige en moeilijk afbreekbare stoffen in het lichaam krijgen voor een betere hormoonbalans. Dat is ook de reden dat ik altijd op zoek ben naar goede producten voor de huid én hormonen zodat ik meer vrouwen hierover kan vertellen!

Natuurlijke zonnebrand van Green People


Op het moment van schrijven van deze blog, zit ik heerlijk in een Tiny House op de veluwe. Het is buiten prachtig weer, het zonnetje schijnt en dat betekent dat ik lekker veel ga wandelen in de natuur. Iets wat mij (en mijn hormonen) altijd heel blij maakt, maar stiekem kijk ik altijd op tegen het insmeren van mijn huid. Ik weet héél goed dat het belangrijk is om in te smeren als ik voor langere tijd de zon in ga, maar soms doe ik het niet. Ik heb namelijk nogal wat ervaring met diverse zonnebrand merken.
zonnebrand zonder oxybenzone

De ene zonnebrand plakt heel erg, de andere zorgt voor een witte waas op je huid en de andere gaat snel zweten en is er binnen no-time weer af. Echter zit die dan nog wel vaak op mijn kleren of drupt de crème al zwetend weer je ogen in, met prikkende ogen tot gevolg. Misschien herken je dit wel?

Daarnaast ben ik op vakanties altijd een fanatieke duiker, waardoor ik ook heb geleerd en gezien wat de schadelijke stoffen met het koraal en de zeedieren doen. Dit is een reden waardoor ik vaak denk ‘ach ik smeer wel niet’. Dit zorgt ervoor dat ik al een hele tijd op zoek ben naar een goede zonnebrand, voor het milieu maar ook voor mijzelf. Onlangs kwam ik in aanraking met het merk Green People en ik ben enthousiast sindsdien. Een merk dat écht natuurlijke ingredienten gebruikt en alle producten zo maakt, dat het de huid juist voed in plaats van irriteert of uitdroogt.

Oxybenzone in zonnebrandcrèmes


De reden dat ik bewust zocht naar een natuurlijke zonnebrand is vanwege bepaalde stoffen. Één van die stoffen is Oxybenzone. De meeste zonnebrandcrèmes bevatten dit en daar wordt ons lichaam niet blij van. Deze stof zorgt niet alleen voor héél veel allergische reacties van de huid maar werkt ook hormoonverstorend. De stof dringt door de huid en komt in het hele lichaam terecht. Het kan op de hormoonreceptoren gaan zitten, wat weer zorgt voor een disbalans in de hormonen.

Daarnaast kan de stof zich opstapelen in het lichaam en dit kan maar moeilijk worden afgebroken. De stof is bij onderzoeken zelfs terug gevonden in moedermelk en het blijkt voornamelijk via onze verzorgingsproducten ons lichaam in te komen. En wist je dat je vóór je de deur uit gaat je gemiddeld al 120 chemische stoffen op je huid hebt gesmeerd? Meer weten over Oxybenzone in zonnebrand? Hier lees je daar meer over.

Verpakkingen van Green People


Na het lezen van de informatie over de parfumvrije zonnebrand SPF30 van Green People werd ik ontzettend enthousiast. Naast het feit dat het biologisch en zonder parfum is, blijkt dat deze ook nog eens goed is voor het koraal. Dat is al een super goed begin. Ik vind het fantastisch dat de verpakkingen van Green People in recyclebare suikerriet verpakkingen zit in plaats van in plastic. Dat laatste willen we namelijk ook niet voor onze hormonen, want plastic komt ook in ons lichaam terecht en verstoord onder andere de hormoonbalans. 
vegan zonnebrand

Mijn ervaring met de natuurlijke zonnebrand van Green People


Maar de grote vraag is natuurlijk, hoe is de crème op de huid, is die echt zo fijn en goed als die klinkt? Toen ik begon te smeren dacht ik even dat het een hele dikke witte laag zou worden op mijn armen. Maar na 5 seconden smeren werd de zonnebrandcrème goed opgenomen, verdween de witte laag en merkte ik niet eens dat ik zonnebrand op had. Het zorgde niet voor een plakkerig gevoel of alsof je poriën helemaal worden verstopt. Het was meer een licht laagje bescherming waarvan je niet eens merkt dat je hem op hebt. En zelfs na 5 km wandelen in de zon, zweette ik de crème er niet af. Zó blij mee! 
natuurlijke zonnebrand

Ik kan niet anders zeggen, dan dat dit product me echt op een positieve manier verbaasd heeft. Iedereen, en zeker vrouwen, zouden de standaard zonnebrandmerken de deur uit moeten doen en over moeten gaan op een 100% natuurlijke zonnebrand, zoals deze van Green People. Inmiddels heb ik ook de mini variant besteld die gemakkelijk in mijn tas mee kan, zodat ik nooit meer zonder zonnebrand zit en dus kan blijven smeren! Ook ben ik erg enthousiast geworden over de awardwinning after sun van Green People. Maar daar wellicht in een andere blog meer over!

Tot snel!

Liefs,
Kirsten

www.komweertotrust.nl
www.instagram.com/komweertotrust

AWARD-WINNENDE EN GECERTIFICEERDE BIOLOGISCHE KWALITEIT

Green People is een natuurlijk en biologisch verzorgingsmerk met kwaliteit in het hart. We zijn erg blij dat we meer dan 150 prijzen hebben gewonnen in al onze producten.

ONZE CERTIFICATEN

GP - Voorpag - merk 1
GP - Voorpag - merk 1  - copy
GP - Voorpag - merk 1  - copy
GP - Voorpag - merk 1  - copy
GP - Voorpag - merk 1  - copy

ONZE AWARDS EN ONDERSCHEIDINGEN

GP - Voorpag - merk 2
GP - Voorpag - merk 2  - copy
GP - Voorpag - merk 2  - copy
GP - Voorpag - merk 2  - copy
GP - Voorpag - merk 2  - copy

Volg ons op social media

Mis geen enkel beautygeheim! Volg Green People op sociale media en ontvang dagelijks tips en nieuws rechtstreeks van onze beautyexperts.

Ontvang exclusieve kortingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen