Inloggen
Winkelmandje
NederlandsNederlands

Fleur test: REVIEW CG methode met SLS vrije shampoo

Fleur test: REVIEW CG methode met SLS vrije shampoo
Geplaatst op 21-3-2022 door Donna
Hi, ik ben Fleur Lassche (voedingscoach) en ik ben door Green People gevraagd om hun natuurlijke haar verzorging te testen die speciaal is voor krullend haar.  Deze haarverzorging geeft je haar volume en glans met natuurlijke ingrediënten. Ik heb de afgelopen periode de producten getest en in dit artikel vertel ik je mijn ervaring! Kijk je mee?

De haarverzorging van Green People


Green people is opgericht in 1994 met als doel om echte biologische huidverzorging te creëren om ons lichaam te beschermen, voeden, in balans te brengen en, het allerbelangrijkste, te respecteren.

Ik vind duurzaamheid erg belangrijk en ik kijk daarom altijd naar de (herkomst van de) ingrediënten en het materiaal van de verpakking. Ik was blij om te zien dat de producten dierproefvrij zijn en vrij van dierlijke ingrediënten. Ook is het overgrote deel van de ingrediënten is biologisch. De hoeveelheid varieert van 82,9% (shampoo) tot 96,8% (haarserum) van de ingrediënten. De verpakking van de haarverzorging is 100% recyclebaar en gemaakt van suikerriet.
SLS vrije shampoo

De complete verzorging voor krullend haar bestaat uit drie producten, namelijk
 1. Quinoa & Artichoke Shampoo
 2. Quinoa & Artichoke Conditioner
 3. Quinoa & Avocado Hair serum

De shampoo en conditioner zijn ontwikkeld om je haar de glans en volume terug te geven. Daarnaast beschermt de shampoo je haar tegen UV-straling. Ze ruiken beiden heerlijk naar citrus en gember. Het haar serum kun je dagelijks gebruiken en is een combinatie van “leave-in conditioner” en serum. Het serum geeft een extra boost aan je krullen en is perfect voor dun en fijn haar. Ook deze heeft een heerlijke vergelijkbare geur.

Mijn haar verhaal


Ik heb niet mijn hele leven een bos krullen gehad. Als kind had ik krullen, maar tijdens mijn puberteit zijn ze even weggeweest. Gelukkig zijn ze weer terug en door een betere haarroutine kreeg ik mijn krullen steeds meer onder controle. Ik ging mijn haar bijvoorbeeld minder vaak wassen en ik gooide mijn borstel weg. Het zal inmiddels ruim 10 jaar geleden zijn dat ik mijn haar heb geborsteld. Onbewust doe ik bijna hetzelfde als de “curly girl methode”, Hieronder geef ik meer uitleg over de Curly Girl Methode.

Ik heb veel verschillende producten geprobeerd en sta ook altijd open voor nieuwe producten. Ik was erg benieuwd of deze producten mijn krullen nóg meer zouden accentueren. Op dit moment komt een deel van mijn haar ongeveer tot mijn kaken en de rest van mijn haar is kort. Aan de voorkant van mijn hoofd heb ik pijpenlokken, terwijl de achterkant meer richting golven/stijl haar gaan. Ik hoop deze golven meer gaan krullen met deze producten.

Extra tip:
Ga naar een kapper die weet hoe je krullend haar moet knippen. Als ik deze tip eerder had gekregen, had dit mij veel rare kapsels gescheeld haha.
review natuurlijke shampoo

De curly girl methode


Zelf maak ik al wekelijks gebruik van deze methode en wil deze graag met enthousiasme aan jullie uitleggen. Deze methode is ontwikkeld voor mensen met natuurlijk krullend haar en bedacht door Lorraine Massey. Ze omschrijft enkele “basisregels”, waardoor je natuurlijke krullen beter naar voren komen.
 1. Haarverzorging
  Gebruik geen producten met sulfaten, siliconen, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol. Deze ingrediënten zijn namelijk niet goed voor je haar. Krullend haar is van nature droog en verdient de juiste verzorging!
 2. Wassen
  Was je haar niet te vaak (ongeveer 1x per week) met een natuurlijke shampoo. Masseer tijdens het wassen je hoofdhuid met je vingertoppen en laat je krullen zo veel mogelijk met rust. Hierdoor komt “vuil” goed los en wordt de bloedtoevoer gestimuleerd. Spoel de shampoo rustig uit en wrijf niet te veel in je haar.
 3. Conditioner
  Gebruik een natuurlijke conditioner om je haar te hydrateren. Je brengt dit aan op je haar zelf en niet op de hoofdhuid. Wanneer je lang haar hebt, kun je je haar “scrunchen”. De hoeveelheid verschilt per persoon. Je kunt een deel van de conditioner laten zitten, zodat je haar pluisvrij blijft. Het overtollige conditioner haal je met het drogen er weer af.
 4. Drogen
  Gebruik met drogen geen handdoek van badstof, maar gebruik bijvoorbeeld een T-shirt of een micro vezel handdoek. Wrijf je haar niet droog, maar knijp voorzichtig het water eruit of wikkel je haar erin.
 5. Stylingsproducten
  Gebruik stylingproducten die je haar niet beschadigen en probeer je krullen niet te veel te bewerken.

natuurlijke shampoo

Wat vind ik van de producten?

Ik ben erg positief over de haarverzorging van Green People. Mijn haar krult iets meer en pluist minder. Mensen om mij heen zien ook dat de krul iets meer naar voren komt. Wat mij ook opvalt is hoe lang mijn haar schoon (niet vettig) blijft. Ik ben minder snel geneigd om mijn haren te wassen.
review curly girl methode

Ik gebruik inmiddels al ongeveer 7 jaar een shampoo bar, hierdoor was het even wennen om weer “normale” shampoo te gebruiken. Daarnaast schuimt deze shampoo niet, dit geeft een ander “haargevoel”. Ik was van tevoren het meest sceptisch over de conditioner, omdat over het algemeen conditioner ervoor zorgt dat mijn haar té zacht wordt en mijn krullen niet (goed) naar voren komen. Gelukkig ben ik positief verrast en zijn mijn zorgen niet uitgekomen.

Ik raad de producten zeker aan om een keer te proberen, zeker in combinatie met de “curly girl methode”.

Liefs,
Fleur
Website Fleur
Instagram Fleur

AWARD-WINNENDE EN GECERTIFICEERDE BIOLOGISCHE KWALITEIT

Green People is een natuurlijk en biologisch verzorgingsmerk met kwaliteit in het hart. We zijn erg blij dat we meer dan 150 prijzen hebben gewonnen in al onze producten.

ONZE CERTIFICATEN

GP - Voorpag - merk 1
GP - Voorpag - merk 1 - copy
GP - Voorpag - merk 1 - copy
GP - Voorpag - merk 1 - copy
GP - Voorpag - merk 1 - copy

ONZE AWARDS EN ONDERSCHEIDINGEN

GP - Voorpag - merk 2
GP - Voorpag - merk 2 - copy
GP - Voorpag - merk 2 - copy
GP - Voorpag - merk 2 - copy
GP - Voorpag - merk 2 - copy

Volg ons op social media

Mis geen enkel beautygeheim! Volg Green People op sociale media en ontvang dagelijks tips en nieuws rechtstreeks van onze beautyexperts.

Ontvang exclusieve kortingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen