Inloggen
Winkelmandje
NederlandsNederlands

Lienke test: REVIEW natuurlijke zonnebrand voor het gezicht

Lienke test: REVIEW natuurlijke zonnebrand voor het gezicht
Geplaatst op 21-3-2022 door Donna
Hoi! Ik ben Lienke, 34 jaar, en op mijn 29e kreeg ik de diagnose bijnierkanker. Dat zette m’n wereld op z’n kop. Ik ben gaan bloggen en ik ben ook actief op Instagram geworden onder ‘koetjesenkanker’.  Ik deel over mijn leven na kanker, want de chemo en kanker laat dagelijks nog z’n sporen na. Ik ben na de diagnose bewuster gaan leven, eten, maar ook smeren (om het maar even plat te zeggen). Dat is ook de reden waarom ik het liefst zo biologisch en natuurlijk mogelijke producten gebruik, zoals de producten van Green People! Ik neem je graag mee in mijn ervaring met Green People Parfumvrije Zonnebrand Gezicht (SPF30)

Green People Zonnebrand Gezicht


De naam zegt het al, dit is zonnebrandcrème speciaal voor je gezicht. De crème is vegan en biologisch. De belangrijkste biologische ingrediënten zijn: Aloë vera, groene thee en olijfolie. De zonnebrand beschermt tegen UVA en UVB. Kort door de bocht is UVA verantwoordelijk voor huidveroudering en UVB-straling voor verbranding van de huid.

Deze zonnebrand is 100% vrij van parfum en is daarom zeer geschikt voor de gevoelige huid. Het flesje is klein, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is in je handtas. 
 
Wat ik mooi vind aan de zonnebrand van Green People is dat het ‘koraalvriendelijk’ is. De meeste soorten zonnebrand bevatten namelijk stoffen die schadelijk zijn voor het rif in de zee. Als wij lekker toeristisch in de zee gaan zwemmen, dan werken we dus onbewust mee aan de vernieling van het koraalrif. Gelukkig is deze zonnebrand is veilig voor mens en natuur.
parfumvrije zonnebrand

Voordelen natuurlijke zonnebrand voor het gezicht


Dat je je moet insmeren om je huid te beschermen is niets nieuws. Maar waarom zou je een extra zonnebrandcrème kopen die speciaal voor je gezicht is, als je al een zonnebrand voor je lijf hebt? Goeie vraag! ;-)  
Je kunt de crème voor je lichaam ook prima op je gezicht smeren, maar er zitten echt voordelen aan speciale gezichtszonnebrand:
 • Zonnebrand voor je gezicht is lichter van textuur, het is minder vet en minder dik, daardoor raken je poriën minder snel verstopt en heb je minder kans op puistjes. Als je dus last van acne hebt, is een gezichtszonnebrand aan te raden
 • Zonbescherming voor het gezicht laat geen witte waas achter, zoals ‘normale’ zonnebrand. Het is ook een prima basis voordat je je make-up opdoet.
 • De crème trekt sneller in en voelt daarom niet zo plakkerig als normale zonnebrand.
 • Je hebt ook kans dat de zonnebrand in je ogen komt als je zweet, mocht je dat nooit hebben ervaren: neem het van mij aan, dat doet pijn! Maar speciale zonnebrandcrème voor je gezicht doet dit niet, mede omdat het sneller intrekt.
 • Het glimt niet! Dus je voorhoofd blijft lekker mat.
 • Ook heb je verschillende soorten zonnebrand voor het gezicht: per huidtype kun je wel iets vinden. De gezichtszonnebrand van Green People is bijvoorbeeld heel erg geschikt voor de gevoelige huid. 

zonnebrand gezicht

Hoe gebruik je de zonnebrand?

Je gebruikt de crème als je bewust gaat zonnen, maar ook als je gaat wandelen of fietsen in de buitenlucht. Tenminste 20 minuten voordat je wordt blootgesteld aan de zon breng je de crème aan.  Als je aan het zonnen of veel buiten bent, moet je het elke twee uur weer opnieuw aanbrengen. Vergeet ook niet om je hals, oren en haarlijn in te smeren.

Het is overigens aan te raden om zonnebrand op je gezicht te doen als je niet ‘bewust’ gaat zonnen. Ook als we buiten wandelen komt er straling op onze huid. Zelfs als we binnen zitten komt de UVA-straling door het raam.

Daarom breng ik elke dag zonnebrand aan op mijn gezicht om zo min mogelijk UVA-straling te krijgen en ik mijn huid goed bescherm. De crème is de laatste stap in mijn huidverzorgingsroutine en breng ik dus als laatste aan. 
parfumvrije zonnebrand

Mijn ervaring


De Green People Parfumvrije Zonnebrand Gezicht (SPF30) smeert lekker uit op je gezicht. De crème laat geen witte waas achter en glimt niet (zo fijn!). Ik vind ook dat de crème lekker snel intrekt. Ik schreef al dat ik het dagelijks gebruik in mijn routine en daarna breng ik gemakkelijk mijn make-up er nog overheen. Er zit, zoals de naam al doet vermoeden, geen parfum in de zonnebrand en hij ruikt dan ook neutraal. De zonnebrand voelt ook lekker hydraterend aan als je het opsmeert en ik krijg er geen puistjes van. Dus ik blijf lekker smeren met Green People deze zonnige lentedagen!

Liefs,
Lienke
www.koetjesenkanker.nl
Instagram Lienke,
www.instagram.com/koetjesenkanker

AWARD-WINNENDE EN GECERTIFICEERDE BIOLOGISCHE KWALITEIT

Green People is een natuurlijk en biologisch verzorgingsmerk met kwaliteit in het hart. We zijn erg blij dat we meer dan 150 prijzen hebben gewonnen in al onze producten.

ONZE CERTIFICATEN

GP - Voorpag - merk 1
GP - Voorpag - merk 1 - copy
GP - Voorpag - merk 1 - copy
GP - Voorpag - merk 1 - copy
GP - Voorpag - merk 1 - copy

ONZE AWARDS EN ONDERSCHEIDINGEN

GP - Voorpag - merk 2
GP - Voorpag - merk 2 - copy
GP - Voorpag - merk 2 - copy
GP - Voorpag - merk 2 - copy
GP - Voorpag - merk 2 - copy

Volg ons op social media

Mis geen enkel beautygeheim! Volg Green People op sociale media en ontvang dagelijks tips en nieuws rechtstreeks van onze beautyexperts.

Ontvang exclusieve kortingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen